فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روابط بین الملل
پیاپی 60 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی همسویی رفتار سیاسی دولت روحانی با سازوکارهای گروه بین المللی بحران
    محمدعلی رافت، پرویز رضا میر لطفی*، احمدرضا طاهری صفحه 0

    با شروع مذاکرات هسته ای دولت روحانی با گروه 1+5 اختلافاتی درباره مسایل مختلف ایجاد شد که علاوه بر دشوار نمودن دستیابی به یک توافق، فرآیند این مذاکرات را نیز طولانی نمود. سازمان های غیردولتی و اندیشکده های بسیاری درباره مذاکرات هسته ای و حل این اختلافات پیشنهاداتی نمودند. گروه بین المللی بحران از جمله این سازمان های غیردولتی بود که توانست با میانجیگری و ارایه توصیه هایی به طرفین، خود را به روند مذاکرات بقبولاند و در مواقع ناکام ماندن مذاکرات توصیه ها و پیشنهاداتی نماید که مورد بررسی و گاها مورد پذیرش دولت ها، بخصوص دولت روحانی قرار گیرد. نین روندی در نهایت منجر به توافقنامه برنامه اقدام مشترک (برجام) میان طرفین شد.این پژوهش با روش توصیفی- تبیینی در پی پاسخ به این پرسش است که آیا در برخی از تصمیمات راهبردی دولت روحانی در حوزه داخلی و خارجی با سازوکارهای گروه بین المللی بحران هماهنگی وجود داشته است؟ منابع پژوهش حاضر بصورت کتابخانه ای جمع آوری شده است. نتایج نشان می دهد که بین سازوکارها و پیشنهادات ارایه شده توسط گروه بین المللی بحران و برخی از سیاست ها و تصمیمات اتخاذ شده دولت روحانی همخوانی وجود دارد. بطوریکه اصرار بر پذیرش برخی از مفاد برجام مانند کاهش حجم غنی سازی، پذیرش نظارت بازرسان آژانس بر تاسیسات هسته ای، و برخی از پیشنهادات در پسا برجام مانند تصویب اف.ای.تی.اف و یا تبادل زندانیان و... در راستای توصیه های این گروه به دولت روحانی بوده است.

    کلیدواژگان: گروه بین المللی بحران، دولت روحانی، گروه 1+5، مذاکرات هسته ای، سازوکارها، برجام
  • تحلیل تهدیدهای امنیتی روسیه پس از خروج آمریکا از افغانستان در آسیای مرکزی با تاکید بر بنیاد گرایی اسلامی
    حسن آئینه وند*، علی کیوانی، محمدعلی بصیری صفحه 0

    خروج نیروهای ایالات متحده آمریکا از افغانستان در اوت 2021 توسط دولت جو بایدن صورت پدیرفت که پیش زمینه آن توافقنامه دوحه در 29 فوریه 2020 میان دونالد ترامپ و طالبان با عنوان رسمی«توافق آوردن صلح به افغانستان» بود. پایان حضور نظامی بیست ساله ایالات متحده در افغانستان پژوهش گران روابط بین الملل را با این سوال مهم مواجه کرده است که خروج نظامی آمریکا و متحدانش چه پیامدهایی برای دیگر بازیگران فعال در خاورمیانه، آسیای مرکزی و غربی خواهد داشت و چه جنبه هایی از منافع ملی آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از جمله این بازیگران، فدراسیون روسیه می باشد که مجاورت افغانستان با آسیای مرکزی به عنوان حوزه نفوذ سنتی مسکو می تواند بحران های جدیدی از جمله گسترش دامنه بنیادگرایی اسلامی را متوجه منافع ملی این کشور نماید. بنابراین سوال اصلی مقاله حاضر اینگونه مطرح می شود که پیامدهای منفی خروج آمریکا از افغانستان بر منافع ملی روسیه در آسیای مرکزی چیست؟ فرض اصلی این نوشتار آن است که منطقه آسیای مرکزی را باید مرکز بحران جهان در آینده و به عنوان مستعد ترین منطقه رشد بنیادگرایی اسلامی دانست که این امر هم پویایی امنیت منطقه را از بین خواهد برد و هم روسیه را با تهدیدات امنیتی جدیدی مواجه خواهد کرد. نویسندگان تلاش می کنند با به کار گرفتن نظریه مجموعه امنیتی منطقه ای به اثبات فرضیه خود در این نوشتار بپردازند.

    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، آسیای مرکزی، بنیاد گرایی اسلامی، روسیه، مجموعه امنیتی منطقه ای
  • دیپلماسی مقاومت جمهوری اسلامی ایران در بحران سوریه؛ ابعاد و نتایج
    حسین محمدی سیرت، یونس کولیوند* صفحه 0

    جنگ و دیپلماسی، دو ابزار مدیریت قدرت در عرصه بین المللی به شمار می روند. روشن است که دیپلماسی ابزاری است که با پشتوانه مولفه های قدرت، می تواند تثبیت و تحصیل منافع ملی را به دنبال داشته باشد. یکی از مهم ترین منابع قدرت که پشتوانه دیپلماسی قرار می گیرد، قدرت معنایی و گفتمانی است. مقاومت اصلی ترین گفتمان جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و فرامنطقه ای است و دیپلماسی مقاومت با پشتوانه قدرت این گفتمان به دنبال تامین منافع ملی جمهوری اسلامی در تحولات مختلف بین المللی، از جمله بحران سوریه است. تبیین ابعاد و نتایج دیپلماسی مقاومت جمهوری اسلامی ایران در بحران سوریه، پرسش اصلی پژوهش حاضر است. یافته های این پژوهش بیانگر آن است که دیپلماسی مقاومت در بحران سوریه دارای ابعادی نظری و عملی است و با پشتوانه قدرت میدانی باعث تثبیت و تحصیل منافع ملی جمهوری اسلامی ایران شده است. برای گردآوری داده های این پژوهش از روش اسنادی و مصاحبه عمیق با نخبگان اجرایی سیاست خارجی کشور و برای تحلیل داده ها نیز از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده است.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، دیپلماسی، مقاومت، بحران بین المللی، سوریه
  • بررسی امکان سنجی تحقق اهداف سند جامع همکاری 25 ساله ایران و چین
    مهدی ترابی، علیرضا سلطانی*، سید علی طباطبایی پناه، حمیدرضا شیرزاد صفحه 0

    ایران و چین به عنوان دو کشور مهم و تاثیر گذار در نظام بین الملل ، منافع و اهداف مشترکی برای گسترش همکاری ها در حوزه های مختلف دارند. قابلیت های گوناگون چین به ویژه در حوزه های سیاسی و اقتصادی، این کشور را به کنشگری مهم در عرصه سیاست بین الملل تبدیل نموده است. امضای سند همکاری جامع 25 ساله ایران و چین در فروردین ماه سال1400 با انبوهی از نظرات موافق و مخالف مواجه گردیده است. با توجه به تحولات منطقه ای اخیر ، مناقشه چین و آمریکا، ابتکار کمربند جاده BRI، پذیرش عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری های شانگهای ،آثار و پیامدهای شیوع کرونا و تغییرات شکل گرفته در زنجیره های ارزش جهانی و سمت و سوی سرمایه گذاری ها، ساختار قدرت در نظام بین الملل ظرف چند سال آتی به احتمال زیاد دگرگون خواهد شد و در این راستا، اتخاذ یک راهبرد مناسب در روابط با چین، یکی از مهمترین اهداف و اولویت های سیاست خارجی ج.ا.ایران به حساب می آید.در واقع در عصر وابستگی متقابل پیچیده، چین از ظرفیت و توانمندی بالایی برای تقویت روند توسعه جاری در ایران داشته و بنابراین در مقاله پیش رو در صدد هستیم تا زمینه ها و الزامات تحقق اهداف سند جامع 25 ساله همکاری ایران و چین از منظرسیاسی، اقتصادی، اجرایی و توسعه محور در چارچوب تیوری وابستگی متقابل پیچیده را مورد بررسی و امکان سنجی قرار دهیم.

    کلیدواژگان: سند جامع همکاری 25 ساله ایران و چین، ابتکار کمربند- جاده، مناسبات سیاسی و اقتصادی، وابستگی متقابل پیچیده، همکاری بین المللی
  • بهروز اسعدی*، حسین پوراحمدی صفحات 7-37

    باتوجه به روند تحولات نظام اقتصاد سیاسی جهانی، درک صحیح از مقوله سیاست خارجی ج.ا ایران به مثابه دولت نفت محور و رابطه آن با نظام اقتصادی اهمیت مضاعف دارد. باوجود پژوهشهای متعددی که درپی شناخت چگونگی رابطه سیاست خارجی با نظام اقتصادی انجام شده است، تبیین این رابطه با توجه به تکثر عوامل اثرگذار، بسیار دشوار است. اما به نظر میرسد آراء کاکس بستر مناسبی را جهت فهم چگونگی این ارتباط به ما ارایه میدهد. مقاله حاضر این سوال کلیدی را مطرح میکند که سیاست خارجی چه تاثیری بر بازتولید نظام تولیدی نفت محور در ج.ا ایران دارد؟ عطف به آراء کاکس به نظر میرسد ساختار تولید نفت محور با ایجاد روابط اجتماعی تولیدی و پیکربندی دولت، تاثیری بنیادین بر شکل گیری سیاست خارجی در ایران دارد، و در مقابل کنش سیاست خارجی با سیاستهای خود به بازتولید این نظام اقتصادی میپردازد. بر این اساس، فرضیه این پژوهش از این قرار است که کنش سیاست خارجی در ایران در ادامه روابط اجتماعی تولیدی، درصدد بازتولید ساختار تولیدی و انحصار بهره مندی دولت از منابع نفت بوده است. از این رهگذر هدف این مقاله بررسی و فهم چگونگی رابطه سیاست خارجی و نظام تولیدی نفت محور در ج.ا ایران است، لذا به پژوهشی اکتشافی مبتنی بر راهبرد پس کاوی شکل میدهد. یافته های نوشتار با تاکید بر آراء کاکس، نشان میدهد که منافع و تمایلات طبقات و نیروهای اجتماعی مسلط در روابط اجتماعی تولید نفت محور در ج.ا ایران، تاثیر اساسی بر کنش سیاست خارجی در بازتولید نظام اقتصادی نفت محور دارند.

    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی ایران، سیاست خارجی ج.ا ایران، نظام اقتصادی نفت محور، روابط اجتماعی تولید، دولت نفت محور
  • محمد بیدگلی*، اصغر رجبی ده برزوئی صفحات 39-59

    در طول بیش از چهار ‎دهه گذشته از حیات جمهوری اسلامی ایران رابطه با فدراسیون روسیه همواره از اولویت های سیاست خارجی ایران بوده است. رمزگشایی از علت تداوم روابط سیاسی و اقتصادی عمیق دو کشور در حال حاضر همواره از دغدغه های پژوهشگران روابط بین الملل بوده است.به رغم رویارویی ایدیولوژیک جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه و پیوندهای عمیق میان روسیه و اسراییل و سطح مناسبات دیپلماتیک این دو کشور ،چگونه روسیه توانسته است این روابط را به سطح استراتژیک با ایران برساند. هدف پژوهش حاضرپاسخ به این سیوال اساسی است سیاست موازنه گرایی ایران و روسیه در قبال ایالات متحده آمریکا از دیدگاه کنت والتز چیست ؟ این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی و با الهام گرفتن از نظریه موازنه گرای کنت والتز در تحلیل روابط ایران و روسیه استفاده شده است.نتایج پژوهش حاضرنشان می دهد که روسیه با تاکید بر منافع مشترک خود با ایران به توسعه الگوهای مشارکتی در تنظیم روابط دوجانبه خود در سطح همکاری های مختلف نظامی،سیاسی و اقتصادی پرداخته و الگوی رفتاری موازنه گرایی را بهترین رویکرد در قبال این متحد تاکتیکی خود برگزیده است.

    کلیدواژگان: اسرائیل، ایران، روسیه، سیاست موازنه گرایی، کنت والتز
  • ناصر پورحسن*، سید یوسف قرشی صفحات 61-85

    جمعیت یهودیان دنیا، حدود 15میلیون نفر تخمین زده شده که 85درصد آنها در آمریکا و سرزمین های اشغالی سکونت دارند. اگرچه صهیونیسم و یهودیت معادل هم نیستند؛ زیرا تعدادی از یهودیان، ضد صهیونیسم سیاسی اند و تعدادی از غیر یهودیان ، صهیونیست اند؛ با این وصف یهودیان وجه غالب صهیونیسم محسوب می شوند. یهودیان دارای هویت واحدی نیستند. سوال اصلی مقاله عبارتست از: دیدگاه یهودیان آمریکا و یهودیان ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین نسبت به آرمان های صهیونیسم چگونه است ؟ فرضیه مقاله با استفاده از نتایج موسسه نظر سنجی pew نیز اینگونه صورت بندی شده است: یهودیان ساکن آمریکا و سرزمین های اشغالی به دلیل منابع هویتی و تجربه متفاوت زیستی از نظر اعتقاد به آرمان های صهیونیسم، پایبندی به عقاید و مراسم یهودیت و عملکرد رژیم صهیونیستی دیدگاه های متفاوتی دارند. این اختلاف دیدگاه باعث کنش های سیاسی متفاوتی از جمله کاهش مهاجرت یهودیان آمریکا به سرزمین های اشغالی شده است. صهیونیسم بین الملل، ضمن پذیرش تلویحی این اختلاف، اعمال نفوذ یهودیان در سیاست آمریکا و حتی جهان را مکمل مهاجرت یهودیان سایر مناطق دنیا به سرزمین های اشغالی می داند و می کوشد که این اختلافات را کاهش دهد. هدف اصلی این مقاله، گشایش سویه جدیدی در مطالعات صهیون پژوهی و تببین شکاف های واقعی بین جوامع یهودی بویژه آمریکا و سرزمین های اشغالی و توصیه های سیاستگذارانه دراین زمینه است

    کلیدواژگان: آمریکا، صهیونیسم، رژیم صهیونیستی، یهودیت، هویت
  • راضیه صانعی، قاسم ترابی*، علیرضا رضایی صفحات 87-106

    چین به دلیل رقابت کلان با ایالات متحده آمریکا، جزو معدود کشورهای جهان است که رویکرد مثبتی نسبت به قدرت‏یابی طالبان در افغانستان دارد. این کشور قدرت‏یابی طالبان را عاملی برای تضعیف نقش و نفوذ ایالات متحده آمریکا در منطقه و زمینه‏ای مناسب جهت اجرای ابتکار جاده ابریشم و درنتیجه موازنه نرم آمریکا ارزیابی می‏کند. لازم به اشاره است که چین از طریق ابتکار جاده ابریشم به دنبال سرمایه‏گذاری کلان در زیرساخت‏های بیش از شصت وپنج کشورجهان است تا از این طریق منافع کلان راهبردی خود در حوزه‏های مختلف از جمله درحوزه‏های اقتصادی را تامین کند. طالبان نیز در شرایطی که با انزوای منطقه‏ای و جهانی مواجه است از روابط با چین در حال ظهور به شدت استقبال می‏کند. بر این اساس سوال اصلی مقاله این است که رویکرد دولت چین نسبت به قدرت یابی طالبان در افغانستان تا چه میزان تحت تاثیر رقابت با آمریکا بر سر اجرای ابتکار جاده ابریشم قرار دارد؟ در پاسخ به سوال فوق این فرضیه مطرح می‏شود که دولت چین به قدرت رسیدن طالبان را فرصتی برای پیشبرد ابتکار جاده ابریشم و درنتیجه زمینه ای برای گسترش نقش و نفوذ خود در منطقه آسیای مرکزی در رقابت با آمریکا ارزیابی می‏کند. روش تحقیق مورد استفاده در این مقاله، توصیفی-تحلیلی است.

    کلیدواژگان: چین، آمریکا، افغانستان، موازنه نرم، هژمونی
|
  • Investigating the alignment of the political behavior of the Rouhani government with the mechanisms of the International Crisis Group
    MohamedAli Raafat, Parvizreza Mirlotfi *, Ahmadreza Taheri Page 0

    As the Rouhani administration began its nuclear negotiations with the P5+1, disagreements against various issues, in addition to making it difficult to reach an agreement, prolonged the process. Many NGOs and think tanks offered suggestions on nuclear negotiations and resolving these differences. The International Crisis Group was one of these NGOs that was able to mediate and make recommendations to the parties to the negotiation process and, in the event of a failure of the negotiations, make recommendations that would be reviewed and sometimes accepted by governments, especially the Rouhani administration. Nin Process ultimately led to the Joint Action Plan Agreement (JCPOA) between the parties.This descriptive-explanatory study seeks to answer the question whether there has been coordination with the mechanisms of the International Crisis Group in some strategic decisions of rouhani's government in the domestic and foreign spheres. The resources of this study have been collected in a library. The results show that there is a consistency between the mechanisms and proposals presented by the International Crisis Group and some of the policies and decisions made by rouhani's government. Insistence on accepting some of the JCPOA provisions, such as reducing enrichment volumes, accepting agency inspectors' oversight of nuclear facilities, and some post-JCPOA proposals such as the approval of the F.A.T.F. or prisoner exchanges, etc. This has been in line with the group's recommendations to Rouhani's government.

    Keywords: International Crisis Group, Rouhani administration, P5+1, Nuclear negotiations, Mechanisms, JCPOA
  • Russian security threats Analysis after the U.S. Pullout from Afghanistan in Central Asia with emphasis on Islamic fundamentalism
    Hassan Ainehvand *, Ali Keyvani, Mohammadali Basiri Page 0

    The exit of U.S. troops from Afghanistan in August 2021 was made by the government of Joe Biden, which was preceded by the Doha Agreement on February 29, 2020 between Donald Trump and the Taliban with the official title of "Peace Agreement to Afghanistan." The end of the 20-years US military presence in Afghanistan has challenged international relations researchers with the crucial question of what consequences the military pullout of the United States and its allies will have for other actors active in the Middle East, Central and West Asia? And what aspects of their national interests will be affected? Amongst these players is the Russian Federation, that Afghanistan's proximity to Central Asia, as Moscow's traditional sphere of influence, could lead to new crises, including the expansion of Islamic fundamentalism to the national interests of this country. Therefore, the main question of this present paper is that what are the negative consequences of the US withdrawal from Afghanistan on Russia's national interests in Central Asia? The main assumption of this paper is that the central Asian region should be considered the center of the world crisis in the future as the most prone region for the growth of Islamic fundamentalism, which will destroy the region's security dynamics and confront Russia to new security threats. The authors try to prove their hypothesis in this paper by applying Regional security complex theory.

    Keywords: United States of America, Russia, Central Asia, Islamic Fundamentalism, Regional Security Complex
  • Diplomacy of the Resistance of the Islamic Republic of Iran in the Syrian crisis; Dimensions and results
    Hossein Mohammadi Sirat, Younos Kolivand * Page 0

    War and diplomacy are two tools of power management in the international arena. It is clear that diplomacy is a tool that, with the support of the components of power, can lead to the consolidation and education of national interests. One of the most important sources of power behind diplomacy is semantic and discourse power. Resistance is the main discourse of the Islamic Republic of Iran at the regional and supra-regional level, and the diplomacy of the resistance, backed by the power of this discourse, seeks to ensure the national interests of the Islamic Republic in various international developments, including the Syrian crisis. Explaining the dimensions and results of diplomacy of the resistance of the Islamic Republic of Iran in the Syrian crisis is the main question of the present study. The findings of this study indicate that resistance diplomacy in the Syrian crisis has theoretical and practical dimensions and with the support of field power has established and studied the national interests of the Islamic Republic of Iran. Documentary method and in-depth interviews with the executive elites of the foreign policy of the country have been used to collect the data of this research and descriptive-analytical method has been used to analyze the data.

    Keywords: Foreign policy, Diplomacy, Resistance, International Crisis, Syria
  • Feasibility of realizing the goals of the 25-year Cooperation Document between Iran and China
    Mahdi Torabi, Alireza Soltani *, Seyed Ali Tabatabaeepanah, HamidReza Shirzad Page 0

    Iran and China as two important and influential countries in the international system, have common interests and goals to expand cooperation in various fields. China's various capabilities, especially in the political and economic fields, have made this country an important activist in the field of international politics.The signing of the 25-year comprehensive cooperation document between Iran and China in April 2021 has been met with a lot of positive and negative opinions. Considering the recent regional developments, the China-US dispute, the Belt and Road Initiative (BRI), the acceptance of Iran's official membership in the Shanghai Cooperation Organization, the effects and consequences of the spread of the Corona virus and the changes in global value chains and the direction of investments, the power structure in the system. The international community will most likely change in the next few years, and in this regard, adopting a suitable strategy in relations with China is one of the most important goals and priorities of Iran's foreign policy.In fact, in the era of complex interdependence, China has a high capacity and ability to strengthen the current development process in Iran, and therefore, in the upcoming article, we are seeking to find out the fields and requirements of achieving the goals of the comprehensive document of 25 years of cooperation between Iran and China from a political and economic point of view, executive and development-oriented within the framework of the theory of complex interdependence to investigate and feasibility.

    Keywords: The Comprehensive document of 25 years of cooperation between Iran, China, Road belt initiative, Political, Economic Relations, complex interdependence, international cooperation
  • Behrouz AsaDi *, Hosein Pourahmadi Pages 7-37

    According to the evolution of the global political economy, proper understanding of the foreign policy category of the Islamic Republic of Iran as an oil-based government and its relationship with the economic system is doubly important. Cox's votes seem to provide a good platform for understanding how this relates to us. The present article raises the key question of what effect does foreign policy have on the reproduction of the oil-based production system in the Islamic Republic of Iran? According to Cox's views, it seems that the structure of oil-based production, by establishing social relations of production and government configuration, has a fundamental impact on the formation of foreign policy in Iran, and in contrast, the action of foreign policy with its policies to It reproduces this economic system. In on this basis, the hypothesis of this study is that the action of foreign policy in Iran in the continuation of social relations of production, has sought to reproduce the structure of production and monopolize the government's use of oil resources. the purpose of this article is understanding the relationship between foreign policy and the oil-based production system in Iran, so it forms an exploratory research based on a retroductive strategy.The findings of the paper, with the emphasis on the Cox's views, show that the interests and tendencies of the dominant classes and social forces in oil-based social relations production in the Islamic Republic of Iran have a fundamental impact on foreign policy action in reproducing the oil-based economic system.

    Keywords: Iran Political Economy, Foreign policy of the Islamic Republic of Iran, Oil-Based Economic System, Social Relations of Production, Oil-Based State
  • Mohammad Bidgoli *, Asghar Rajabi Dehborzoei Pages 39-59

    During the last four decades of the existence of the Islamic Republic of Iran, the relationship with the Russian Federation has always been one of the priorities of Iran's foreign policy. Deciphering the reason for the continuation of deep political and economic relations between the two countries has always been one of the concerns of international relations researchers. Despite the ideological confrontation between the Islamic Republic of Iran and the Russian Federation and the deep ties between Russia and Israel and the level of diplomatic relations between these two countries, How Russia has been able to bring these relations to a strategic level with Iran. The purpose of the current research is to answer this basic question: what is the balancing policy of Iran and Russia towards the United States of America from the point of view of Kent Waltz? This research has been used with a descriptive and analytical method and inspired by the theory of the balance of forces of Kent Waltz in the analysis of the relations between Iran and Russia. The results of the current research show that Russia, by emphasizing its common interests with Iran, has developed cooperative models in the regulation of bilateral relations. He has engaged in various military, political and economic cooperations and has chosen the best approach towards this tactical ally.

    Keywords: Israel, Iran, Russia, balancing policy, Kent Waltz
  • Naser Pourhassan *, Yousof Qorashi Pages 61-85

    The world's Jewish population is estimated at 15 million, 85% of whom live in the United States and the Occupied Territories. Although Zionism and Judaism are not equal; because some Jews are political anti-Zionists and some non-Jews are also Zionists; However, Jews are the dominant aspect of Zionism. Jews do not have a single identity. The main question of the article is: What is the view of the American Jews and the Jews living in the occupied territories of Palestine towards the ideals of Zionism? The hypothesis of the article is formulated using the results of the Pew Survey Institute as follows: Jews living in America and the occupied territories, due to their identity sources and different life experiences, have different views in terms of believing in the ideals of Zionism, adhering to the beliefs and rituals of Judaism, and the performance of the Zionist regime.This difference of opinion has led to a variety of political actions, including a reduction in the immigration of American Jews to the Occupied Territories. International Zionism, while tacitly acknowledging this difference, sees Jewish influence in American and even world politics as complementary to the migration of Jews from other parts of the world to the occupied territories, and seeks to reduce these differences. The main purpose of this article is to open a new direction in Zionist studies and to explain the real gaps between the Jewish communities, especially the United States, and the Occupied Territories, and to make policy recommendations in this regard.

    Keywords: America, Zionism, Zionist regime, Judaism, Identity
  • RAZIEH Sanei, Ghasem Toraby *, Alireza Rezaei Pages 87-106

    Because of its profound competition with the United States of America, China is one of the few countries in the world that has a positive view of the Taliban’s rising power in Afghanistan. It considers the Taliban's rise to power as a means for undermining the role and influence of the United States in Asia and a suitable ground for the implementation of the Silk Road Initiative which is part of China’s Soft Balance against the United States. It is important to note that through the Silk Road initiative, China is looking for large investments in the infrastructures of more than sixty-five countries in the world in order to secure its strategic interests in various fields including economic ones. Because of its being faced with regional and global isolation, the Taliban is apt to strongly welcome relations with the emerging China as a superpower. Based on this, the main question of the article is this: To what extent is Chine’s approach toward the Taliban's gaining power in Afghanistan influenced by its competition with the United States over the implementation of the Silk Road initiative? In response to the above question, it is hypothesized and argued that the Chinese government considers the Taliban’s rise to power as an opportunity to advance the Silk Road initiative and, as a result, a basis for expanding its role and influence in the Central Asian region against the United States’ role and presence. The research method used in this article is descriptive-analytic.

    Keywords: China, USA, Afghanistan, Soft balance, hegemony